Thursday, November 4, 2010

Sambel Merah Ikan Teri - Red Chili Sauce With Salted Anchovy


Bahan :
Cabe merah 10 buah
Bawang merah 3 siung
Tomat 2 buah
ikan teri 1 genggam
Garam secukupnya

Cara pembuatan:
Rebus semua bahan sampai mendididih, tambahkan garam secukupnya.
Setelah matang, keluarkan  cabe, bawang merah dan tomat dari tempat rebusan kemudian giling kasar.
Setelah digiling kasar, kemudian masukkan kepenggorengan, tambahkan sisa rebusan dan ikan teri.
Aduk sampai air rebusan kering.
Siap untuk di sajikan.


Ingredients:
Red chilli 10 pieces
onion 3 cloves
Tomatoes 2 pieces
Salted anchovy
Salt to taste

Procedures:
Boil all ingredients and add salt to taste.
Separate chili, onion and tomato from the boiled water, and then grind them into paste.
Mix the grinded chili, onion and tomato with the boiled salted anchovy and the rest of the boiled water.
Stir until no much water left (about 3 minutes)
Ready to serve.

No comments:

Post a Comment