Wednesday, May 5, 2010
Klepon - Sticky Rice Ball
Bahan
200 g tepung ketan
1 ons gula jawa
kelapa parut kering 10 g
Perasa pandan
air 150 ml
Cara Pembuatan
Uleni tepung ketan dengan air hangat sampai bisa dikepal, sambil ditambahkan perasa pandan
buat bulatan seperti bola dengan mengisikan gula jawa ditengahnya
Rebus klepon dalam air mendidih yang telah ditambahkan garam sampai kelihatan mengapung
Angkat dan tiriskan
Gulingkan diatas kelapa parut.
Siap disajikan
Ingredients
200 g sticky Rice Flour
1 oz palm sugar
10 g Grated coconut
Pandan Flavoting
water 120 ml
Procedure
Mix sticky rice flour with warm water until it able to make a ball, wile add pandan flavoring
fill palm sugar into sticky rice ball.
Boil the sticky rice ball into the boiled water until the sticky rice ball seems to float.
Lift and Drain up
coat with grated coconut
Ready to serve
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment