Saturday, July 3, 2010

Mie ayam - Chicken noodles




Ingredients
  • 200 g of chicken
  • Noodles
  • Chinese flowering cabbage
  • 3 cloves of garlic
  • 50 g of onoin
  • 1 spoon of coriander
  • 2 cm of ginger
  • 2 cm turmeric
  • 1 teaspoon of pepper
  • sweet soy sauce
  • salty  soy sauce
  • Chili ketchup
  • chiken oil (self made)
Procedures
  • Clean chicken and separate from skin, boil the chicken with 1.5 L water, add, pepper and salt. Boil until aromatic is coming nad then put aside the chicken
  • Cut the chicken into small pieces
  •  Grind onion, garlic, ginger, turmeric and coriander, stir fry for 5 minutes and add the chopped chicken, keep in stirring, set aside
Making chicken oil
Fry dry chicken skin into a pan until the oil is coming, and then set aside.

Serving 
  • Boil noodles and chinese flowering canbage
  • put 2 spoon of chicken oil into bowl and add noodles, chinese flowering cabage, sweet soy sauce, salty soy sauce and  mix.
  • add chopped chicken and boiled water, and then add the chili ketchup. 
  • ready to serve.





Bahan
  • Ayam 200 g
  • Mie
  • sawi
  • Bawang putih 3 siung
  • bawang merah 50 g
  • ketumbar 1 sdm
  • jahe 2 cm
  • kunyit 2 cm
  • merica 1 sdm
  • kecap manis
  • kecap asin
  • saos sambel
  • minyak ayam (bisa dibuat sendiri)

Cara pembuatan :

  • Bersihkan ayam dan pisahkan dari kulitnya, rebus daging ayam dengan 1.5 liter air dan tambahkan garam dan merica. Rebus sampai harum dan kemudian sisihkan ayam
  • Potong ayam kecil2
  • Haluskan bawang putih, bawang merah, jahe, kunyit dan ketumbar, tumis sampai harusm, kemudian masukkan potongan ayam, tumis sebentar, lalu angkat.

Membuat minyak ayam :
Masukkan ayam kedalam penggorengan tanpa minyak dengan api kecil aduk sekali2 sampai minyaknya keluar. ambil minyak dan pisahkan ke mangkok.

Penyajian
  • Rebus mie dan sawi
  • Masukkan 2 sdm minyak ayam kedalam mangkok, tambahkan mie, sayur kecap asin , kecap manis dan sawi. Aduk rata, kemudian tambahkan ayam dan kuah dari rebusan ayam. siap disajikan.


    No comments:

    Post a Comment