Ingredients
- 200 g of chicken
- Noodles
- Chinese flowering cabbage
- 3 cloves of garlic
- 50 g of onoin
- 1 spoon of coriander
- 2 cm of ginger
- 2 cm turmeric
- 1 teaspoon of pepper
- sweet soy sauce
- salty soy sauce
- Chili ketchup
- chiken oil (self made)
- Clean chicken and separate from skin, boil the chicken with 1.5 L water, add, pepper and salt. Boil until aromatic is coming nad then put aside the chicken
- Cut the chicken into small pieces
- Grind onion, garlic, ginger, turmeric and coriander, stir fry for 5 minutes and add the chopped chicken, keep in stirring, set aside
Fry dry chicken skin into a pan until the oil is coming, and then set aside.
Serving
- Boil noodles and chinese flowering canbage
- put 2 spoon of chicken oil into bowl and add noodles, chinese flowering cabage, sweet soy sauce, salty soy sauce and mix.
- add chopped chicken and boiled water, and then add the chili ketchup.
- ready to serve.
Bahan
- Ayam 200 g
- Mie
- sawi
- Bawang putih 3 siung
- bawang merah 50 g
- ketumbar 1 sdm
- jahe 2 cm
- kunyit 2 cm
- merica 1 sdm
- kecap manis
- kecap asin
- saos sambel
- minyak ayam (bisa dibuat sendiri)
Cara pembuatan :
- Bersihkan ayam dan pisahkan dari kulitnya, rebus daging ayam dengan 1.5 liter air dan tambahkan garam dan merica. Rebus sampai harum dan kemudian sisihkan ayam
- Potong ayam kecil2
- Haluskan bawang putih, bawang merah, jahe, kunyit dan ketumbar, tumis sampai harusm, kemudian masukkan potongan ayam, tumis sebentar, lalu angkat.
Membuat minyak ayam :
Masukkan ayam kedalam penggorengan tanpa minyak dengan api kecil aduk sekali2 sampai minyaknya keluar. ambil minyak dan pisahkan ke mangkok.
Penyajian
- Rebus mie dan sawi
- Masukkan 2 sdm minyak ayam kedalam mangkok, tambahkan mie, sayur kecap asin , kecap manis dan sawi. Aduk rata, kemudian tambahkan ayam dan kuah dari rebusan ayam. siap disajikan.
No comments:
Post a Comment